Némi kis késéssel (Hé. ez neked kicsi?! Majd egy év volt, öregem!!!!!) ugyan, de visszatértem. Több ok is volt, hogy miért nem írtam, de ezt inkább nem szeretném részletezni.

Na, de nem is ezért vagyok itt, hanem hogy bejelentsem az Anime-spoiler rovatom indulását (tádááááámmmmm....... Hol a dobszóló?). Az egészet úgy képzeltem el, hogy egyszerre két sorozatot választok ki, és azok történéseit leírom, olyan naplószerűen. De ez ki lesz (talán) egészítve egy  kis  ismetetővel  a szereplőkről vagy fontosabb utalásokról.  lehet, hogy ez egy kicsit sablonosan hangzik, de megéri (legalábbis nekem, mert most már tényleg van rá időm :))

Nem is akarom tovább halasztani a dolgot, jöjjön rögtön az első két "páciens". Előtte azért annyit érdemes lenni tudni a két sorozatról, hogy minkettő 2009-es évjárartú (mint valami bor 8)) és visual novel alapján készült (ez egy interaktív "regény" ; a történet egyes pontján mindig ad valamiféle  lehetőséget, ami befolyásolhatja a sztori cselekményét, így  mindig más a vége,  legalábbis én így jellemezném. Ezek számítógépen és játkkonzolokon érhetőek el, mint például PS2 vagy a XBOX 360).

Az első anime (kérek egy kis dobpergést!.....) az Umineko no naku koro ni (magyar fordításban: Amikor a sirályok sírnak.). a történetről röviden annyit, hogy Rokkemjima szigetén játszódik, ahol koránsem békés az élet, ugyanis gyilkosságok történnek ott, és nem kizárt, hogy boszorkány volt a tettes (Tömörebben nem lehetett volna?!). Majd a 26 rész után ez is ki fog derülni (remélhetőleg)....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután pedig az  11eyes fog következni a maga 12 részével. Röviden annyit, hogy néhány "kiválasztott" diák megmagyarázhatatlan események szemtanúi lesznek, amit Vörös Éjszakának is neveznek, de az a bökkenő, hogy ezt csak ők látják. A sorozat fő tulajdonsága, hogy az epizódcímek a japán eredeti mellett magyarul is megjelennek, néha rossz ragozással. (Ez azért megbocsátható tőlük, de azért beszerezhettek volna egy szótárat:/)   

 

 

 

Röviden, tömören ennyit akartam most csak írni, de legközelebb már az Umineko 1.részének spoilerével fogok jelentkezni. Addig csók mindenkinek!

Boginyuszi

Ui.: A zárójeles megjegyzéseket, a visual noveleset kivéve, nézzétek el nekem, mert az őrült másik "énem"  volt  ez az okos, aki ezeket írta.

 

Túl az érettségin

 2009.06.17. 17:45

Na végre! Már végre ezen is túl vagyok. Igaz, egy kicsit elég nehéz volt, de megérte. És most jöhet a jól megérdemelt pihenés, na meg persze a nyári munka. És persze még azért is idegeskedhetek, hogy egyáltalán felvesznek-e az egyetemre. de ez már csak a jövő kérdése, addig meg még van idönk :)

Késések

 2009.06.05. 11:14

Bocsi mindenkitől hogy ilyen sokáig nem tudtam írni, de volt egy-két elhalaszthatatlan dolgom. Példának itt van az érettségire való készülés is. De megígérem, hogy a legközelebbiekben majd igyekszem többet írni.....

Addig is üdv mindenkinek,

boginyuszi 

A hónap dala 2009. március

 2009.03.02. 20:12

Úgy gondoltam, hogy egy kis kedvcsinálás gyanánt havonta berakok egy dalt, amolyan "Hónap dala" címszó alatt. Nem is húznám tovább a szót, akkor most következzék a Mirror's Edge (a későbbiekben róla is ejtek néhány szót) című játék "betétdala", a Still Alive a svéd származású Lisa Miskovsky tolmácsolásában.

 

Címkék: hónap március dala lisa alive still miskovsky

Üdv mindenkinek!

 2009.02.18. 20:48

Hát ezt is megértem....Ez eddig az első blogom, amit létrehoztam, és nagyon örülök neki :), de egy kicsit ideges is vagyok emiatt... Elsősorban amiatt, hogy hogyan fogjátok fogadni. Most amiért most írok, hogy miről is fog szólni az egész... Elsősorban egy animés blogot akartam létrehozni, de mivel annyi mondanivalóm van (majdnem minden témában), hogy az reggelig is eltartana, ezért az oldalam címe nemes egyszerűséggel "mindenes blog". Csak egy dologra kérek meg mindenkit: hogy ha már kommenteltek, akkor lehetőleg ne legyen politikai jellegű, de a káromkodást is bizonyos határokig tűröm...

Előljároban csak ennyit akartam egyenlőre mondani... Addig is Viszlát ;)